Integreringsbarometeret 2024 er klart

Institutt for samfunnsforskning har i samarbeid med Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i dag lagt frem rapporten Holdninger til innvandring, integrering og mangfold – også kalt Integreringsbarometeret.

Forskningsleder Jan-Paul Brekke presenterer funn fra rapporten under IMDis lanseringsseminar 29. april. 

Forskningsleder Jan-Paul Brekke ved Institutt for samfunnsforskning har ledet arbeidet med rapporten, mens direktoratet er oppdragsgiver. Rapporten gir et godt utgangspunkt for politikkutvikling, sa direktør Libe Rieber-Mohn i IMDi under sin innledning på mandagens seminar.

– Det er viktig å se hvordan holdninger endrer seg over tid. Integreringsbarometeret er en viktig kunnskapskilde for de offentlige ordskiftet.

Brekke presenterte selv rapporten på frokostseminaret på Deichman Bjørvika. Du kan se opptak av arrangementet her, mens selve rapporten er tilgjengelig her.

Integreringsbarometeret ser på langsiktige trender i befolkningens holdninger i spørsmål knyttet til innvandring og integrering. Dette er den ellevte utgaven av rapporten, som har kommet ut med jevne mellomrom siden 2005. Det er fjerde gangen Institutt for samfunnsforskning står ansvarlig for gjennomføringen.

I rapporten presenteres langsiktige trender i befolkningens holdninger på innvandringsfeltet. Samtidig går rapporten i dybden på aktuelle problemstillinger som holdninger til mottak av ukrainske flyktninger, folks syn på årsaker til manglende integrering, holdninger til etnisitet og hudfarge, samt koblinger mellom holdninger til innvandring og andre politikkområder.

Av Iver Kleiven
Publisert 29. apr. 2024 13:54 - Sist endret 29. apr. 2024 13:55