Erlend Paasche

Bilde av Erlend Paasche
English version of this page
Stillingstittel Forsker II
Grad Ph.d.

Dr. Erlend Paasche er sosiolog. Han har bodd i en flyktningleir og har feltarbeidserfaring fra Syria, Irak, Kosovo og Nigeria. Gjennom ti år som migrasjonsforsker har han blant annet forsket på avviste asylsøkere, flyktninger, arbeidsinnvandrere, etterkommere og ofre for menneskehandel.

Paasche har publisert i ledende migrasjonstidsskrift, og vært gjesteforsker ved Universitetet i Sussex og Universitetet i Oxford. Som post-dok ved Universitetet i Oslo underviste han et egenutviklet studieemne om migrasjonskontroll, grenser og statsborgerskap.

Han har videre deltatt i en rekke evalueringer av assistert retur til ulike land på oppdrag for Utlendingsdirektoratet, og evaluert et aspekt av politiets migrasjonskontroll på flyplasser i Norge, på oppdrag for EU-kommisjonen.

Tidligere har Paasche vært tilknyttet Senteret for fremragende forskning i borgerkrigsstudier (CSCW) og Institutt for fredsforskning (PRIO), samt Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) og Institutt for kriminologi og rettssosiologi ved Universitetet i Oslo.

Emneord: Migrasjon, integrering Feil ved forsøk på å hente publikasjoner fra Cristin
Publisert 18. mars 2020 13:03 - Sist endret 19. mars 2020 06:40