Nyheter

Publisert 23. apr. 2024 09:13

Kunstig intelligens (KI) er en teknologi som kan forandre samfunnet fullstendig. Historien viser oss at effektene av ny teknologi sjelden blir så dramatiske som spådd, men samtidig mer grunnleggende enn vi forstår. Vi har gode forutsetninger for å forstå dette paradokset. 

Publisert 12. apr. 2024 12:14

Verken nivået eller den generelle utviklingen i valgdeltakelsen gir grunn til bekymring. Det gjør derimot ulikhet i deltakelsen, skriver Signe Bock Segaard. 

Publisert 11. apr. 2024 10:43

Etter over 20 år ved Institutt for samfunnsforskning trer forsker Hilde Lidén over i pensjonistenes rekker. Lidén har gjennom en årrekke arbeidet med politisk aktuelle, og ofte kontroversielle, temaer knyttet til barn og unge, minoriteter, asylsøkere og innvandring.

Publisert 8. mars 2024 12:16

I dag markeres Den internasjonale kvinnedagen. Forskere ved CORE – Senter for likestillingsforskning benytter anledningen til å komme med nye perspektiver om kvinnekamp og likestilling.

Publisert 13. feb. 2024 08:05

Årets to første Søkelys på arbeidslivet-artikler er klare! I den første artikkelen ser forfatterne på hva som kjennetegner unge lovbrytere i overgangen til voksenlivet, mens den andre studerer potensialet til entreprenørskap som en vei til økonomisk suksess for norske innvandrere.

Publisert 9. feb. 2024 13:58

Museene trenger de frivillige, men vi må snakke mer om hvordan vi får til et samarbeid mellom aktører med ulike forventninger og forutsetninger, skriver Signe Bock Segaard.

Publisert 17. jan. 2024 14:09

Rett som det er dukker det opp påstander i offentligheten om at vi i Norge har for mange på trygd og for få i arbeid – og at den store andelen trygdede bidrar til et særnorsk utenforskap.

Publisert 20. des. 2023 15:32

En ny studie fra Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor har undersøkt nordmenns holdninger til kunstig intelligens (KI). Resultatene viser at det er store variasjoner blant nordmenn i hvordan de forholder seg til og bruker KI.

Publisert 22. nov. 2023 10:57

Norske sivilsamfunnsorganisasjoner spiller en viktig demokratisk rolle, og har lange tradisjoner med påvirkningsarbeid opp mot myndigheter og beslutningstakere. En ny rapport fra Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor gir et klarere bilde av hvor vellykket dette påvirkningsarbeidet er.