Nyheter

Publisert 8. mars 2024 12:16

I dag markeres Den internasjonale kvinnedagen. Forskere ved CORE – Senter for likestillingsforskning benytter anledningen til å komme med nye perspektiver om kvinnekamp og likestilling.

Publisert 13. feb. 2024 08:05

Årets to første Søkelys på arbeidslivet-artikler er klare! I den første artikkelen ser forfatterne på hva som kjennetegner unge lovbrytere i overgangen til voksenlivet, mens den andre studerer potensialet til entreprenørskap som en vei til økonomisk suksess for norske innvandrere.

Publisert 9. feb. 2024 13:58

Museene trenger de frivillige, men vi må snakke mer om hvordan vi får til et samarbeid mellom aktører med ulike forventninger og forutsetninger, skriver Signe Bock Segaard.

Publisert 17. jan. 2024 14:09

Rett som det er dukker det opp påstander i offentligheten om at vi i Norge har for mange på trygd og for få i arbeid – og at den store andelen trygdede bidrar til et særnorsk utenforskap.

Publisert 20. des. 2023 15:32

En ny studie fra Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor har undersøkt nordmenns holdninger til kunstig intelligens (KI). Resultatene viser at det er store variasjoner blant nordmenn i hvordan de forholder seg til og bruker KI.

Publisert 22. nov. 2023 10:57

Norske sivilsamfunnsorganisasjoner spiller en viktig demokratisk rolle, og har lange tradisjoner med påvirkningsarbeid opp mot myndigheter og beslutningstakere. En ny rapport fra Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor gir et klarere bilde av hvor vellykket dette påvirkningsarbeidet er.

Publisert 17. okt. 2023 08:35

De to første artiklene til Søkelys på arbeidslivets tredje 2023-utgave er ute. I den første artikkelen ser forfatterne på lønnsgevinsten av fagorganisering på toppen av akademia, mens den andre artikkelen studerer på hvilke måter erfaringer med og forventninger om diskriminering, former hvordan minoriteter fremstiller seg selv i en jobbsøkerprosess.

Publisert 13. okt. 2023 09:00

I mange år ville ikke pressen lytte til de kritiske motstemmene som mente Viggo Kristiansen var blitt utsatt for et justismord. Først da rettsvesenet snudde og riksadvokaten beklaget, fulgte pressen etter.

Publisert 11. okt. 2023 14:55

Gutter og menns likestillingsutfordringer er et tema med stor offentlig oppmerksomhet. Torsdag denne uken arrangerer Mannsutvalget en samtale med Richard Reeves, forfatteren av boken Of Boys and Men: Why the Modern Male Is Struggling, Why It Matters, and What to Do About It. Liza Reisel, forsker ved Institutt for samfunnsforskning og medlem av Mannsutvalget, er blant deltakerne. Reeves’ bok tar opp viktige problemstillinger, men på viktige punkter er situasjonen i Norge annerledes, fremhever Liza Reisel.