
Et klart flertall i befolkningen aksepterer offentlige ytringer som enkeltgrupper kan oppleve som krenkende, viser vår nye undersøkelse. Andelen som svarer dette har imidlertid gått litt ned siden 2015.
Et klart flertall i befolkningen aksepterer offentlige ytringer som enkeltgrupper kan oppleve som krenkende, viser vår nye undersøkelse. Andelen som svarer dette har imidlertid gått litt ned siden 2015.
Innvandrerbefolkningen deltar mindre i frivillig arbeid enn majoritetsbefolkningen. Økonomi, norskkunnskaper, uklare forventninger og lite kunnskap om dugnadskultur er noen av barrierene for deltakelse.
Vår nye kollega skal blant annet forske på kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner og utdanningsvalg.
Ny rapport kartlegger hvordan koronakrisen har rammet norsk frivillighet og hva frivillighetens samfunnsbidrag under pandemien har vært.
Når forskerprosjekter vurderes i Forskningsrådet får ikke panelene se utlysningene. Det er det på tide å endre på!
Norske kommuner er avhengig av frivillige for å sikre god beredskap, men utnytter de denne ressursen godt nok? Les Marte Winsvolds kronikk fra Kommunal Rapport.
Her er fem fakta om likestilling som alle bør kjenne til på kvinnedagen.
Vår nye kollega er ikke redd for debatt om forskningen sin. De mest spennende spørsmålene er ofte der det er uenighet og behov for mer kunnskap, mener arbeids- og velferdsforsker Maria Forthun Hoen.
Dagene rundt 8. mars er høysesong for debatt om likestillingsspørsmål. Her er oversikten over webinarer hvor du kan høre CORE-forskere i tiden som kommer.
I Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning ligger viktige prioriteringer for norsk forskning. Når planen nå skal revideres er det viktig at den balanserer klokt på noen avgjørende punkter. Her er tre råd.
Foreldrenes økonomiske og sosiale bakgrunn har en klar påvirkning på om barn og unge deltar i organiserte fritidsaktiviteter som idrett, korps og speider, viser en ny rapport.
Institutt for samfunnsforskning (ISF) søker ph.d.-stipendiater til to forskningsprosjekter i forskningsgruppen Arbeid og velferd.
Vår nye kollega skal blant annet styrke forskningen på valg, velgere og det norske demokratiet.
P. M. Røwdes stiftelse deler ut ett eller flere forskningsstipend på mellom 100.000 og 300.000 kroner til prosjekter om økonomisk utvikling i Norge.
Bernt Aardal er nylig pensjonert, men på ingen måte ferdig med valgforskningen. Nå kommer han «hjem» til Institutt for samfunnsforskning som professor emeritus.
Inneholder blant annet et symposium om strukturell rasisme, hvor forskere fra flere ulike fagfelter diskuterer dette begrepet i lys av Black Lives Matter-protestene.
Kunnskap om utviklingen og effekten av likestilling er viktig. Det kan både motvirke polarisering og styrke kvinners rettigheter og demokratiet, skriver Mari Teigen.
Opphetede debatter på nett har en egen dynamikk. Netthets handler ikke alltid om en aktiv angriper og en passiv mottaker, viser ny ISF-rapport.
Institutt for samfunnsforskning (ISF) lyser ut to stipender – hver på 20 000 kroner – til mastergradsstudenter i samfunnsøkonomi.
Personer som følger smittevernrådene og som har høy tillit til myndighetene sier i større grad enn andre at de vil vaksinere seg. Vaksineviljen er lav blant dem som tror på konspirasjonsteorier om vaksinen, men dette gjelder et lite antall av befolkningen.
De sosiale og økonomiske ressursene barn og unge har med seg hjemmefra, har betydning for om de deltar i organiserte fritidsaktiviteter, viser nye studier.
De som har blitt mer bekymret for konsekvensene av koronaviruset er enda grundigere med smittevernet enn i vår, mens de som har blitt mindre bekymret følger litt færre av rådene om hygiene og avstand, viser vår undersøkelse.
Ny ISF-rapport drøfter de juridiske sidene ved den akademiske ytringsfriheten.
Kronprins Haakon inviterte tre ISF-forskere til en diskusjon om ytringsfrihet, politisk polarisering og integrering. Her er tre hovedpoenger fra samtalen.
Med artikler om blant annet psykisk helsetilbud til unge, maskulinitetskulturer i politiet og kulturarbeidere i koronatiden.