Nyheter

Illustrasjon av en hånd som holder et forstørrelsesglass med en bok og en bunke penger i. 
Publisert 25. nov. 2021 08:49

Forskningsministeren sier at Forskningsrådet ikke bør lyse ut penger før Stortinget har bevilga dem. Det tror jeg egentlig ikke han mener. Men, utsagnet viser at vi trenger å tenke nytt om hvordan vi investerer i forskning. Her er fire forslag som kan gjøre forskningsinvesteringene mer langsiktige. 

Illustrasjon med mobilskjermer med avisoverskrifter
Publisert 21. okt. 2021 20:51

Hvilke stemmer slipper til i medienes helsedekning? Hvordan jobber interessegrupper i kulissene og hva opplever pasienter som forteller sin sykdomshistorie i mediene? Les om hovedfunnene fra et stort forskningsprosjekt.

Bilde av Stortinget
Publisert 8. okt. 2021 14:44

Nesten halvparten av norske velgere mener at det lokale folkestyret ikke er så viktig, bare de offentlige tjenestene blir opprettholdt, skriver vår forsker Marte Slagsvold Winsvold.

Publisert 4. sep. 2021 20:35

Vi har destillert 60 år med valgundersøkelser ned til enkle grafer: Hvilke velgergrupper stemmer på de ulike partiene? Og i hvilke saker synes de at partiene har den beste politikken?

Publisert 2. sep. 2021 10:10

Hva har vi lært om det norske samfunnet under pandemien? Og hvor går veien videre? Se Raymond Johansen og Kristin Clemet i diskusjon med ISF-forskere.

Illustrasjon av en politiker med munnbind
Publisert 24. aug. 2021 08:59

Hvordan har pandemien påvirka politikken? Er opplevelsen av fellesskap endra? Hva har konsekvensene vært for arbeids- og samfunnsliv? Blir samfunnet endra for godt?