Forsvarte doktoravhandlingen

Adrian Farner Rogne gjennomførte i dag en vellykket disputas ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo.

Bildet viser forsker II ved Institutt for samfunnsforskning, Adrian Farner Rogne.

Adrian Farner Rogne. 

Rognes doktorgradsavhandling har tittelen Assessing theories and mechanisms in sociology: Insights from empirical studies on segregation, education, fertility, and class.

– Avhandlingen min er en eklektisk samling av artikler om ulike temaer, som skolesegregering, utdanning, kjønn, fruktbarhet og sosial ulikhet der jeg prøver å svare på spørsmål knyttet til flere ulike fagområder, heller enn å fokusere utelukkende på ett overordnet tema eller teoretisk rammeverk, sier Rogne. 

Med doktorgraden sikret skal Rogne nå rette sin fulle oppmerksomhet mot videre forskning ved arbeids- og velferdsgruppen ved Institutt for samfunnsforskning. Rogne begynte ved instituttet i august, og har allerede utmerket seg. 

– Adrian er en svært talentfull forsker med et bredt tematisk interessefelt som kobler seg til flere fagdisipliner innen samfunnsvitenskapen. I tillegg er han sterk metodisk, har et skarpt analytisk blikk og glad i å formidle, sier forskningsleder Kjersti Misje Østbakken ved Institutt for samfunnsforskning.

– Han har fra aller første stund vist seg som en særdeles god instituttforsker, og han har bidratt godt på flere prosjekter allerede. Vi ser frem til fortsettelsen!

Institutt for samfunnsforskning gratulerer Adrian med doktorgraden! 

Av Iver Kleiven
Publisert 19. jan. 2024 13:29 - Sist endret 19. jan. 2024 13:29