Kyrre Lekve blir ny direktør ved Institutt for samfunnsforskning

Styret ved Institutt for samfunnsforskning (ISF) har vedtatt å tilby stillingen som direktør til Kyrre Lekve (55), som har takket ja. Lekve kommer fra rollen som viseadministrerende direktør i Simula Research Laboratory.

– Det er med begeistring jeg kan fortelle at Kyrre Lekve er ny direktør ved Institutt for samfunnsforskning. Kyrre har forskningspolitisk tyngde, gode strategiske evner, og bred lederfaring. ISF er et unikt fellesskap som leverer solid og nyttig kunnskap på en rekke viktige samfunnsområder. Med Kyrre som leder er jeg trygg på at instituttet er godt rustet for fremtida, forteller ISFs styreleder Kristian Berg Harpviken.

– Jeg vil også få takke Tanja Storsul, som gjennom drøye syv år har vært en fantastisk leder for ISF. Tanja har bidratt til å styrke instituttet forskningsmessig så vel som administrativt – hun er en sjef med omsorg for sine kolleger. OsloMet har gjort en glimrende rekruttering, og jeg ønsker Tanja alt godt på veien videre.

Kyrre Lekve har en doktorgrad i biologi fra Universitetet i Oslo. Han har vært viseadministrerende direktør ved IT-forskningsinstituttet Simula Research Laboratory siden 2015, og har i en periode vært fungerende administrerende direktør. Han har lang ledererfaring fra kunnskapssektoren og instituttsektoren. Før stillingen i Simula var Lekve assisterende direktør ved NIFU. Lekve er i tillegg styreleder ved Høyskolen Kristiania og tidligere nestleder i styret ved Høgskolen Innlandet.

Lekve har stor interesse for og omfattende erfaring innen forskningspolitikk. Han har nylig skrevet boken Kunnskapsdebatt på villspor, og har lang erfaring med å navigere i det forskningspolitiske landskapet som tidligere statssekretær for Tora Aasland og Kristin Halvorsen.

– Jeg ser fram til å bidra til at ISF fortsetter å levere den beste forskningsbaserte kunnskapen om hvordan samfunnet fungerer. Vi lever i en brytningstid der selve samfunnsorganiseringen er under press. Da må ISF spille en ledende rolle. Jeg ser fram til å jobbe sammen med ISFs gode forskere for å beholde og videreutvikle den sterke posisjonen instituttet allerede har, sier Lekve.

Kyrre Lekve etterfølger Tanja Storsul, som går over i ny stilling som prorektor for forskning ved OsloMet 1. august.

For mer informasjon, kontakt:

Av Knut Strand
Publisert 19. juni 2023 18:08 - Sist endret 19. juni 2023 18:08