ISF-seminar 13. mars: Makta i familiepolitikken

Vi inviterer deg til et engasjerende seminar om familiepolitikkens idégrunnlag og de politiske drakampene bak dagens ordninger i forbindelse med lanseringen av Anne Lise Ellingsæters nye bok Nordic Earner-Carer Politics: A Comparative and Historical Analysis. Ellingsæter er professor emeritus i sosiologi ved Universitetet i Oslo og Institutt for samfunnsforskning og en ledende forsker innen feltet. Hun har publisert en rekke arbeider om blant annet familiepolitikk, fruktbarhet og forholdet mellom arbeid og familie, samt ledet utredningen Offentlig støtte til barnefamiliene (NOU 2017:6).

Program

14:00–14:30: Bokbad med Anne Lise Ellingsæter, ledet av Marie Simonsen, Dagbladet.

Dette blir en samtale om hovedtemaene i Ellingsæters bok om nordisk familiepolitikk etter 1970-tallets brudd med den mannlige forsørgermodellen: Hva er status for den nordiske familiepolitikken i dag? Hvilke ideer har vært virksomme i reformpolitikken – for foreldrepermisjoner, fedrekvoter, barnehager og kontantstøtte? Hvordan har de politiske partiene satt sitt preg på utviklingen?

14:30–15:30: Panelsamtale med blant andre Audun Lysbakken (SV), Mani Hussaini (Ap) og Mathilde Fasting (Civita). 

Lysbakken er stortingsrepresentant og tidligere barne- og likestillingsminister og partileder. Hussaini er stortingsrepresentant og tidligere leder av AUF.  Fasting er siviløkonom og idéhistoriker, har skrevet om familiepolitikk og deltok i utredningen om Offentlig støtte til barnefamiliene.

Vi tar for oss høyre-/venstre-aksen i familiepolitikken, arbeidslinjens rolle og utfordringer med nye farskap og morskap. Er det behov for et nytt språk for å snakke om familier og foreldreskap i dag og for framtida?

For spørsmål, vennligst ta kontakt med Mari Teigen på e-post mari.teigen@samfunnsforskning.no.

Vi gleder oss til å se deg der!

Emneord: Likestilling
Publisert 29. feb. 2024 10:11 - Sist endret 12. mars 2024 10:40