TfS-lansering: Polarisering av det norske samfunnet?

Det kommer stadig advarsler om at det norske samfunnet er blitt mer polarisert. Men hvordan er egentlig situasjonen i Norge? Tidsskrift for samfunnsforskning (TfS) inviterer til lanseringsseminar for et symposium om polarisering av det norske samfunnet.

Seminaret er gratis og åpent for alle. Se påmeldingsskjema under. Det serveres lett frokost fra kl. 08:15. Programmet starter presist kl. 08:45. Arrangementet strømmes direkte og kan ses i opptak i etterkant.

Et skarpere offentlig ordskifte og kontroversielle politiske saker på dagsorden kan gi inntrykk av at det norske samfunnet har blitt mer konfliktfylt og preget av større politiske avstander enn tidligere. På seminaret presenteres tre bidrag som diskuterer hvor treffende polariseringsbegrepet er for å beskrive det norske samfunnet anno 2023. De tar for seg tre områder som ofte anses for å være polariserte: holdninger til innvandring, holdninger til likestilling og den digitale offentligheten.

Program

  • Kyrre Lekve, direktør for Institutt for samfunnsforskning, ønsker velkommen
  • Redaktør for Tidsskrift for samfunnsforskning, Marjan Nadim introduserer fagsymposiet
  • Presentasjon av tre bidrag om polarisering av det norske samfunnet:
    • Polarisering av holdninger til innvandring i Norge: Teoretiske perspektiver og empiriske trender ved Audun Fladmoe, forsker Institutt for samfunnsforskning
    • Oppslutning om likestilling – er enigheten i ferd med å slå sprekker? Ved Mari Teigen og Ragni Hege Kitterød, forskere ved Institutt for samfunnsforskning
    • Polarisering og opinionsdynamikker i den digitale offentligheten ved Rune Karlsen, professor Universitetet i Oslo
  • Kommentar fra Martine Aurdal, Dagbladet
  • Spørsmål og kommentarer fra salen

Tidsskrift for samfunnsforskning (TfS) er Norges ledende samfunnsvitenskapelige tidsskrift. Tidsskriftet er eid av Institutt for samfunnsforskning og utgis av Universitetsforlaget med støtte fra Nasjonalt tidsskriftkonsortium for humaniora og samfunnsvitenskap.

Ansvarlige redaktører
Atle Hennum Haugsgjerd, forsker II, Institutt for samfunnsforskning
Marjan Nadim, forsker I, Institutt for samfunnsforskning

Påmelding

Meld deg på i skjemaet under, eller klikk her. Påmeldingsfrist er torsdag 24. august

Publisert 9. aug. 2023 11:04 - Sist endret 28. aug. 2023 07:43