Frokostseminar 10. november: Violence against Women in Politics?

Kvinners representasjon i politiske institusjoner har økt betydelig i mange land i senere år, men deres økende engasjement og synlighet har også ført med seg en økende tendens til at kvinner i politikken utsettes for angrep, trusler og trakassering.  

Grunnet tekniske problemer stoppet strømmingen før seminaret var ferdig. Se de to delene som ble strømmet her.

CORE – Senter for likestillingsforskning ved ISF retter søkelys mot disse spørsmålene i samarbeid med Senter for tverrfaglig kjønnsforskning ved Universitetet i Oslo og PRIO – fredsforskningsinstituttet i Oslo – og spør om økende global tendens til vold mot kvinner i politikken også er av relevans for Norge og de nordiske landene.

Vi får besøk av professor Mona Lena Krook ved Rutgers University. I hennes prisbelønte bok «Violence against Women in Politics» (2020), som er basert på den første omfattende internasjonale studien på dette temaet, undersøker hun blant annet hvordan volden ser ut i praksis og gir anbefaling om hvordan man kan forebygge og bekjempe vold mot kvinner i politikken.

Program

  • Velkommen ved Mari Teigen, Institutt for samfunnsforskning
  • Violence against Women in Politics? – Mona Lena Krook, Rutgers University
  • Kommentarer fra Anders Ravik Jupskås, C-Rex – Senter for ekstremismeforskning, UiO, Mads Thau, Institutt for samfunnsforskning og Torunn L. Tryggestad, PRIO
  • Diskusjon

Påmelding

Meld deg på i skjemaet under, eller klikk her. Påmeldingsfrist er 9. november. 

Seminaret er gratis og åpent for alle. Det serveres lett frokost fra kl. 08:30. Programmet starter presis. Arrangementet strømmes direkte og kan ses i opptak i etterkant.

Emneord: Likestilling
Publisert 2. okt. 2023 10:09 - Sist endret 10. nov. 2023 10:34