Tilrettelegging for integrering av flyktninger i Norge (INTERFLY)
Flyktninger som bosettes i norske kommuner har ulike forutsetninger for å integreres. Målet med dette forskningsprosjektet er å identifisere arbeidsmetoder og integreringstiltak som fungerer for ulike grupper.

Flyktninger som bosettes i norske kommuner har ulike forutsetninger for å integreres. Dette har konsekvenser for hvordan man best kan bidra til å sikre at veien til et aktivt liv i Norge blir så kort som mulig. Målsettingen med prosjektet er å identifisere arbeidsmetoder og integreringstiltak som fungerer for ulike grupper.
Et sentralt spørsmål er hvordan integreringsløpene best kan tilpasses stadig skiftende grupper som skal bosettes. Mottaket fra Ukraina utfordrer for eksempel opplegget i norske kommuner. Det samme gjør gjenbosatte overføringsflyktninger. De siste årene har det kommet færre asylsøkere til Norge, og det har vært flest overføringsflyktninger som har blitt bosatt.
I denne studien ser vi på hvordan nasjonale myndigheter, kommuner og andre aktører legger til rette for lokal integrering. Vi bruker survey-metodikk for å gi en oversikt over tiltakstyper og tilpasninger i kommunene. Videre følger vi opp med nærstudier av fem kommuner, intervjuer med ansatte i nasjonale sektormyndigheter og med et utvalg med flyktningbakgrunn. Dette datamaterialet suppleres med tilgjengelig statistikk og registerdata.
Deltakere







