Se video: Lønnsomt eller brysomt mangfold?

«Alle» er enige om at vi trenger etnisk mangfold i næringslivet – men hva betyr det i praksis? Se Abid Raja i debatt med næringslivsledere og Core-forskere.

«Alle» er enige om at vi trenger etnisk mangfold i næringslivet – men hva betyr det i praksis? Blir det mer lønnsomhet og innovasjon med økt mangfold? Hvilke utfordringer kan oppstå? Hva skjer i praksis når en mer mangfoldig gruppe av arbeidstakere inntar tidligere kritthvite bransjer?

Som del av Arendalsuka arrangerte Core debatten «Lønnsomt eller brysomt mangfold», hvor kultur- og likestillingsminister Abid Raja diskuterte disse spørsmålene med næringslivstoppene Patrick Sandahl fra Investinor og Sverre Tyrhaug fra advokatfirmaet Thommessen. 

Sandahl har banet vei som en av de første med mørk hud i norsk finansbransje. Tyrhaug har satt et mål for Thommessen om å doble antall medarbeidere med flerkulturell bakgrunn innen 2022. Her møtte de Core-forskerne Julia Orupabo og Marjan Nadim, som har forsket på sammenhengen mellom mangfold og lønnsomhet, og på dynamikkene som oppstår når høyt utdannede personer med innvandrerbakgrunn får jobber på toppen av det norske arbeidsmarkedet.

Ordstyrer var Isabelle Ringnes fra Equality Check. Klikk på videoen over for å se hele debatten!

Publisert 30. aug. 2021 11:21 - Sist endret 30. aug. 2021 11:29