Mye likestillingsforskning i mediene

En rekke medier siterer ISF-forskere og CORE-forskning om likestilling i forbindelse med kvinnedagen. Se oversikt og lenker her!

God likestillingsforskning er ekstra etterspurt i mediene i tiden rundt kvinnedagen. De siste dagene er forskning fra CORE og Institutt for samfunnsforskning brukt i mediene til å belyse kjønnsperspektiver på alt fra #metoo og netthat til familiepolitikk, likelønn og toppledelse. Her er en oversikt:

Likestillling i topplederstillinger: NRK intervjuet i går CORE-leder Mari Teigen om hvorfor det fortsatt er så få kvinnelige toppledere i Norge, og om hvordan toppledernes syn på spørsmålet er i endring. Klikk her for å lese hele saken.

Netthat: Aftenpostens kulturredaktør Sarah Sørheim har en kommentar i dag om trusler og hets mot kvinnelige samfunnsdebattanter, hvor hun siterer ISF-forsking om hatefulle ytringer på nett. Klikk her for å lese hele saken.

Likelønn: ISF-forsker Erling Barth er intervjuet av siste.no i forbindelse med en sak om at menn og kvinner har likere lønn i unge aldersgrupper. Klikk her for å lese hele saken.

Den norske kvinnen i 2018: Forskningsleder Liza Reisel var i NRK P2s Ekko i dag for å diskutere norske kvinner anno 2018. Klikk her for å høre innslaget. 

Lønnsforskjeller i lederstillinger: Forskerforum har intervjuet ISF-forsker Kjersti Misje Østbakken om lønnsforskjeller mellom kvinnelig og mannlige ledere. Klikk her for å lese hele saken.

Familiepolitikk og innvandring: Forskningsleder Anne Skevik Grødem var i NRKs Nyhetsmorgen i går for å fortelle om hvordan de nordiske landene har strammet inn deler av velferdspolitikken på familiefeltet i takt med at antallet innvandrere har økt. Klikk her for å høre innslaget.  

Lønnsforskjeller i Oljefondet: Dagens Næringsliv har et stort oppslag i dag om hvordan kvinnelige ansatte er lønnstapere i Oljefondet, hvor CORE-leder Mari Teigen uttaler seg. Klikk her for å lese hele saken (krever abonnement).

Valg og demokrati: Valgforsker Johannes Bergh og Hallvard Kvale skrev en kronikk i Aftenposten i går om hvordan kvinner bruker stemmeretten mer enn menn, særlig blant de yngre velgerne. Klikk her for å lese hele saken.

Likestilling i toppen av arbeidslivet: CORE-leder Mari Teigen var i NRKs Nyhetsmorgen i går for å snakke om kjønnsforskjellene på toppen av arbeidslivet. Klikk her for å høre innslaget.

#metoo: P4 har intervjuet Mari Teigen om #metoo og andre likestillingsutfordringer. Klikk her for å lese hele saken.

Arbeidsliv: Nationen har snakket med Mari Teigen om kvinner i arbeidslivet og andre likestillingssspørsmål. Klikk her for å lese hele saken (krever abonnement).

Kvinner i ledelse: Bygdanytt har skrevet om kvinner i ledelse og intervjuet Mari Teigen. Klikk her for å lese hele saken (krever abonnement).

 

Fikk du ikke med deg COREs likestillingsseminar i går, med lynforedrag om lønn, netthat, valg, familiepolitikk, ledelse og frivillighet i likestillingsperspektiv? Se video fra hele arrangementet her:

Emneord: Likestilling
Publisert 8. mars 2018 12:12 - Sist endret 8. mars 2018 12:12