Lansering av CORE Topplederbarometer 2022: Hvor likestilt er det på toppen av norsk næringsliv?

Toppsjiktet i norsk næringsliv er svært mannsdominert. De siste årene har flere kvinner kommet til, men bare unntaksvis finner vi en kvinne på toppen. Hvordan kan politikere og næringsliv fremme mer kjønnsbalanse og mangfold?

Bilde av CORE Topplederbarometer logo

CORE Senter for likestillingsforskning lanserer Topplederbarometeret 2022 og inviterer til debatt. Barometeret viser ferske likestillingstall fra toppen av de 200 største bedriftene i norsk næringsliv – kjønnsfordeling i toppledergruppene, styrene, blant styrelederne og de administrerende direktørene. Vi diskuterer hva som skal til for å skape endring og om aktivitets- og redegjørelsesplikten kan sette fart på utviklingen.  

I debattpanelet deltar Anette Trettebergstuen, kultur- og likestillingsminister, Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand, Marianne Bergmann Røren, konsernsjef i Mesta og Mari Teigen, leder for CORE Senter for likestillingsforskning. Kommentator i DN, Anne Rokkan, leder debatten.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Det serveres lett lunsj fra kl. 11:30. Programmet starter kl. 12:00.

Program

 • Velkommen ved Tanja Storsul, direktør for Institutt for samfunnsforskning og Mari Teigen, leder for CORE Senter for likestillingsforskning
 • Hovedfunn fra CORE Topplederbarometer 2022 ved forsker Sigtona Halrynjo
 • Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen kommenterer årets tall
 • Paneldebatt med Anette Trettebergstuen, Odd Arild Grefstad, Marianne Bergmann Røren og Mari Teigen. Debattleder er Anne Rokkan. 

  • Kommentarer til utviklingen i lys av CORE Topplederbarometer 

  • Hvordan fremme kjønnsbalanse og mangfold på toppen av næringslivet?  

  • Kan aktivitets- og redegjørelsesplikten sette fart på utviklingen?

 • Avsluttende kommentarer

CORE Senter for likestillingsforskning ved Institutt for samfunnsforskning utarbeider CORE Topplederbarometer på oppdrag for Kultur- og likestillingsdepartementet. Annethvert år kartlegger vi kjønnsfordelingen i toppledelsen i de 200 største selskapene i Norge. CORE Topplederbarometer ble etablert i 2016.

Påmeldingen er avsluttet. 

 

Publisert 26. aug. 2022 15:06 - Sist endret 7. sep. 2022 13:48