
Hvordan står det til med kjønnsbalanse og likestilling i akademia i Norge og Europa?
Hvordan står det til med kjønnsbalanse og likestilling i akademia i Norge og Europa?
Frivillige organisasjoner i møte med individualisering, globalisering og kommersialisering er tema i ny bok. – Her kan norsk frivillighet også hente lærdom, sier vår senterleder Bernard Enjolras.
Frp-tilhengere fikk økt politisk tillit da partiet gikk i regjering. Men Frp har samtidig vanskeligere for å mobilisere velgere på innvandringssaken fra regjeringsposisjon, viser ny doktorgradsavhandling.
Utvidelse av fedrekvoten fra 6 til 10 uker førte til at fedre var mer hjemme, men ga liten effekt på mødrenes lønn og karriere, viser ny rapport fra ISF og Core.
Les alle innleggene i debatten om Jordan Peterson og «likestillingsparadokset» i det nordiske arbeidslivet.
Det er gledelig at Regjeringa prioriterer samfunnssikkerhet og samhørighet i den nye langtidsplanen for forskning og høyere utdanning. Dessverre følges dette ikke opp i opptrappingsplanene.
Stikk i strid med nedgangen i frivillig innsats som har blitt påvist en rekke steder, holder det frivillige engasjementet seg høyt og stabilt i de skandinaviske landene. En ny bok tar for seg særtrekkene ved skandinavisk frivillighet.
De aller fleste andre land er både mindre likestilte og mer kjønnsdelte i fordelingen av arbeidsoppgaver enn Norge.
Den ISF-ledede Lokalvalgundersøkelsen får penger til seks nye år.
Tidsskriftet Søkelys på arbeidslivet inviterer forskere til å levere artikler om pensjon, pensjoneringsadferd og yrkesaktivitet.
Med Hege Skjeies død har vi mistet en nasjonal strateg og internasjonal toppforsker, med saltvann i håret og sol i blikket, skriver Mari Teigen.
Norske toppledere svarer i omfattende undersøkelse: Disse tiltakene har vi minst og mest tro på for å øke kjønnsbalanse og mangfold i lederstillinger.
Hvordan var de første pakistanske arbeidsinnvandrernes møte med Norge? Aud Korbøls klassiske studie fra 1974 er endelig tilgjengelig i bokform.
Bekymringer, søvnproblemer og ensomhet plager flere unge som bor i kommunale botiltak, viser ny ISF-rapport. Forskerne kommer med klare anbefalinger for å bedre kvaliteten og sikre beboernes rettigheter.
Norske kvinner investerer mer i utdanning enn menn, har høy yrkesdeltakelse og markerer seg sterkt i politikk, organisasjonsliv og i offentlig sektor, men i det private næringsliv er det stort sett menn som når toppen. Hvordan ser det egentlig ut på toppen, hvorfor er det slik og hva kan vi gjøre med det?
Målsettingene om at forskning skal være åpent tilgjengelig er gode. Men, det å politisk framtvinge en ny forretningsmodell er høyt spill – og ganske uvanlig.
I 2008 konkluderte likelønnskommisjonen med at lønnsgapet mellom kvinner og menn ikke lukker seg selv. Hvordan står det til med lønnsgapet ti år etter – og hva tror forsker Erling Barth skjer de neste ti årene?
Mangfold har blitt et positivt buzzword, men det er uklart hvem vi snakker om, hva vi vil oppnå og hvordan vi skal få det til. Forsker Arnfinn H. Midtbøen mener vi trenger å rydde i begrepene.
Hvordan vurderes søkere når de ansettes i akademia – og hvilken betydning har kjønn? En ny masteroppgave gir smakebit på problemstillinger NORDICORE-senteret forsker videre på.
Temanummeret tar for seg innovasjon og entreprenørskap, og hvilken betydning dette har for norsk arbeidsliv.
Norske kvinner har aldri fått færre barn enn det de gjør nå. Fødselsraten i Norge er rekordlav med 1,62 barn per kvinne. Hvilken betydning har deltidsarbeid og inntekt?
ISF-forskere undersøker hvordan menn og kvinners inntekt og arbeidstid henger sammen med hvem som får barn og hvor mange barn de får.
Utgaven tar for seg tema som spenner fra bryllup i avtradisjonaliseringens alder til privatisering av det urbane offentlige rom.
Når alternative fakta får god grobunn er det desto viktigere at vi skaper større åpenhet rundt forskninga vår.