
Politikere og media påvirker reaksjonene etter terrorangrep, viser Øyvind Bugge Solheim i sin doktoravhandling. Etter 22. juli økte folks tillit til innvandrere, og etter Charlie Hebdo-angrepene økte motstanden mot innvandring kun utenfor Frankrike.
Politikere og media påvirker reaksjonene etter terrorangrep, viser Øyvind Bugge Solheim i sin doktoravhandling. Etter 22. juli økte folks tillit til innvandrere, og etter Charlie Hebdo-angrepene økte motstanden mot innvandring kun utenfor Frankrike.
P. M. Røwdes stiftelse deler ut ett eller flere forskningsstipend på mellom 100.000 og 300.000 kroner til prosjekter om økonomisk utvikling i Norge. Søknadsfrist er i år 1. april.
Mange fryktet likestillingspolitiske tilbakeslag da Norge ble med i EØS. 25 år senere kan vi fastslå: Resultatet var heller vinn-vinn.
Fem grupper identifiseres som de viktigste avsenderne av antisemittiske ytringer i Norge.
Menneskerettighetsspørsmål står stadig høyere på agendaen i EU. Samtidig er kvinners rettigheter og likestillingsverdier under press i flere av medlemslandene, påpeker Oda Sletnes, tidligere Norges ambassadør til EU, i vårt intervju.
I forbindelse med et forskningsprosjekt samler vi i slutten av februar inn anonymiserte, digitale Twitter-data (tweets) fra personer som fulgte minst to politikere i forbindelse med Stortingsvalget 2017. Her kan du reservere deg mot å bli med i undersøkelsen.
Årets første TfS-utgave rommer et større boksymposium om migrasjonsforskning i offentligheten, og artikler om blant annet rumensk tiggermigrasjon og mediekonstruerte myter om svensk og norsk kulturelite.
Mer enn én av fem LHBT-personer sier at de er blitt utsatt for hatytringer det siste året, mens 15 prosent har blitt utsatt for konkrete trusler, viser en ny ISF-undersøkelse.
En ny rapport tar for seg de som utgjør frivillighetens grunnfjell – de som gjør mest frivillig arbeid donerer også mest penger, selv når man tar hensyn til inntekt.
Norge har bare ett forskningsråd. Det betyr at hvordan dette rådet håndterer mangfold er ekstra viktig. Nå endrer Forskningsrådet styrestruktur og måten de behandler søknader på. Det gir en god anledning til å tenke over hvordan de skal håndtere mangfoldet i sektoren. Her er tre råd til Forskningsrådet om akkurat det.
Ny ISF-rapport undersøker barns erfaringer med delt bosted, og samarbeidsforholdet mellom foreldre som velger denne samværsformen.
Innvandring endrer det kjønnsdelte arbeidsmarkedet fra bunnen og opp. I den moderne renholdsbransjen blir vaskedama erstattet av innvandrermannen, skriver Julia Orupabo og Marjan Nadim.
Ikke-vestlige innvandrere og store barnefamilier er overrepresentert blant de vanskeligstilte på boligmarkedet, viser ny ISF-rapport. Forskerne kartlegger også hvordan boforhold henger sammen med jobbstatus, trygdemottak og skoleresultater.
Erna Solberg oppfordrer oss til å lage flere barn. Men det er tvilsomt om offentlige fødselstiltak er det vi trenger, skriver CORE-forsker Anne Lise Ellingsæter i denne kronikken.
Julegaven fra oss i 2018: Gratis kunnskap i form av åpent tilgjengelige bøker, artikler, kronikker, tidsskrifter og rapporter.
Gjør sosiale medier at samfunnsengasjement flyttes fra frivillige organisasjoner til uformelle nettverk på internett – eller kan ny teknologi gi organisasjonene ny styrke?
Nordisk nettverk skal forske på samskaping mellom frivilligheten, det offentlige og private aktører.
Ny bok fra ISF-forsker Ines Wagner avdekker manglende rettigheter og utilstrekkelig regelverk for utstasjonerte arbeidere i EU-land.
En fersk evaluering viser at norsk samfunnsvitenskap holder god internasjonal standard. Det er flott! Men evalueringa ville vært mer interessant og mer nyttig hvis den ikke hadde så sterk slagside.
Samfunnseliten støtter i hovedsak opp om velferdsstaten og er mer positive til innvandring enn resten av befolkningen, viser ny bok fra ISF-forsker Trygve Gulbrandsen.
Strategien for å gjøre mer forskning åpent tilgjengelig tar nå noen kloke grep. Nå kan vi begynne å diskutere ikke bare for og mot Plan S, men også hvordan målene om åpen tilgang kan nås.
Årets fjerde TfS-utgave rommer viktige artikler om tema som det intellektuelle opphavet til frontfagmodellen, klassekonflikter i den norske arbeiderklassen og kjønnssegregering i politiet.
Bidrar akademikere til større produktivitetsvekst i næringslivet, og i hvilken grad involveres verneombudet i HMS-arbeidet på bygge- og anleggsplasser? Dette og mer til kan du lese om i siste Søkelys på arbeidslivet.
Frivillig arbeid utgjør 1300 årsverk innenfor offentlige og offentlig finansierte kulturinstitusjoner, viser ny rapport. Kulturinstitusjonene er i hovedsak positive til frivillig innsats, sier forsker Dag Wollebæk.
Når en ny instituttpolitikk skal utformes er det viktig å ivareta mangfoldet i sektoren. En felles instituttpolitikk må derfor være differensiert.