
Hvorfor er det norske arbeidsmarkedet fortsatt kjønnsdelt, og hvilken vei går utviklingen? Ny brosjyre sammenfatter hovedfunnene fra forskningsprosjektet Gender Segregation in the Labour Market.
Hvorfor er det norske arbeidsmarkedet fortsatt kjønnsdelt, og hvilken vei går utviklingen? Ny brosjyre sammenfatter hovedfunnene fra forskningsprosjektet Gender Segregation in the Labour Market.
Hva skjer i det norske organisasjonslandskapet? Brosjyre viser hovedtrekkene i frivillighetens og organisasjonslivets utvikling de siste årene.
Med artikler om blant annet arbeidsledige på dagpenger, unge med funksjonsnedsettelser og effekter av pensjonsreformen.
Kvinner har fortsatt høyere sykefravær enn menn, og forskjellene har økt siden 1990-tallet. Graviditet og barn er én av forklaringene på at kvinner er mer sykmeldt, viser en ny Core-indikator.
Kritiske perspektiver på premieringen av internasjonalisering og eksellens i akademia ble drøftet på NORDICORE-seminar.
Med artikler blant annet om voksne menn som driver med graffiti og om forholdet mellom kraftkommuner og finansnæringen.
Les Liza Reisels sammenfatning av anbefalingene fra regjeringens #UngIDag-utvalg, hvor hun er medlem.
Kvinners timelønn tilsvarer 89 prosent av menns, viser nye tall i CORE-indikatoren om kjønn og lønn.
ISF-forskere har undersøkt hvordan barna til arbeidsinnvandrerne fra 1960- og 1970-tallet gjør det i utdanning og i arbeidsliv. Her er hovedfunnene fra prosjektet.
Forskerne trekker fram flere årsaker til at kvinner med innvandrerbakgrunn har lavere yrkesdeltakelse enn befolkningen for øvrig.
Det er blitt mer mangfold i organisasjonskanalen, men de store og etablerte organisasjonene dominerer likevel på viktige politiske arenaer, viser doktoravhandlingen til Daniel Arnesen.
Et nytt forskningsprosjekt skal undersøke hvordan grupper på ytre høyre fløy i politikken produserer og sprer innhold på nett, og hvilken påvirkning dette har på samfunnet.
Vår nye forsker er statsviter med interesse for frivillige organisasjoner, politiske partier og lovgivende politikk.
Hvorfor flytter så mange norske ungdommer tidlig hjemmefra, mens spanjoler ofte bor hjemme til de er nærmere 30 år? Vår gjesteforsker David trenger hjelp til å finne svaret – kanskje fra deg?
Et bredt tematisk og geografisk nedslagsfelt skal gi nye innsikter når to forskere fra Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor redigerer ny bokserie hos internasjonalt prestisjeforlag.
Nei, menn har noe bedre sjanser enn kvinner for å bli professorer og nå det høyeste nivået.
Vi kan forebygge fattigdom blant pensjonister ved å heve pensjonsalderen i takt med økningen i forventet levealder, skriver ISF-forsker Axel West Pedersen i et nytt notat.
Tross flere høyprofilerte ansettelser av kvinnelige toppledere i det siste: Bevegelsen i retning økt likestilling på toppnivå går sakte, og den går ikke av seg selv.
Ny rapport deler de frivillige i Norge inn i fem ulike grupper.
De endelige analysene av stortingsvalget 2017 er klare. Her er fem korte videoer med noen av hovedfunnene.
Det er tydelige forskjeller mellom partienes lokallag når det gjelder syn på kjønn og likestilling i lokalpolitikken. SV og Frp utgjør ytterpunktene.
NRK har trådt alvorlig feil når de forsøker å manipulere ungdom gjennom falske nyheter. Jeg vil gjerne invitere NRK til dialog om hvordan vi kan få til god formidling av samfunnsvitenskapelig forskning og metode til barn og unge.
Hvordan kan man kombinere høy sysselsetting med et godt sikkerhetsnett for dem som ikke kan jobbe? Ny ISF-rapport sammenligner trygdepolitikk og trygdemottak i åtte land.
Hvordan står det til med likestillingen mellom kjønnene i norsk politikk? Ny infografikk fra CORE gir deg en kort og lettfattelig statusrapport.
Oppfølging av sykmeldte, bruk av midlertidige ansatte samt fallende fødselstall er blant temaene du kan lese om i det nye nummeret av tidsskriftet Søkelys på arbeidslivet.