
Par med felles økonomi planlegger ikke nødvendigvis pensjonen sin sammen, viser ny rapport. Deltakerne i studien hadde ulike syn på hvor rettferdige de kjønns- og familierelaterte ordningene i det nye pensjonssystemet er.
Par med felles økonomi planlegger ikke nødvendigvis pensjonen sin sammen, viser ny rapport. Deltakerne i studien hadde ulike syn på hvor rettferdige de kjønns- og familierelaterte ordningene i det nye pensjonssystemet er.
With 22 researchers from institutions across the Nordic countries, NORDICORE has started off its first year exploring its overall ambition: solving the gender equality paradox in academia.
Komité for kjønnsbalanse og mangfold fortsetter arbeidet med et mer mangfoldig akademia – denne gangen med forsker Julia Orupabo på laget.
ISF-tidsskriftet Søkelys på arbeidslivet har både økt nett-trafikken kraftig og vunnet pris i 2017.
Mer enn én million migranter ankom Europa i 2015. Så langt i år er det kommet under 200 000. ISF-forsker Jan-Paul Brekke forklarer hvorfor, og hva det betyr.
Vi kan lære om forholdet mellom offentlige, kommersielle og ideelle velferdstilbydere av svenske og danske erfaringer. Forsker Karl Henrik Sivesind forklarer hvordan dette henger sammen i en kronikk i Vårt land.
Yngre arbeidstakere velger i mindre grad kjønnstradisjonelle yrker – men kjønnsforskjellen øker når de blir elder.
Menn med innvandrerbakgrunn går inn i tradisjonelle kvinnedominerte yrker og gjør at det blir mer kjønnsbalanse i Norge.
85 % av arbeidstakere i Norge jobber i et kvinne- eller mannsdominert yrke. Men yngre generasjoner og innvandrere fra land utenfor EU reduserer kjønnsdelingen i arbeidsmarkedet, viser ny forskningsrapport.
Har deltakelse i arbeidstrening noen betydning for hvordan arbeidsgivere vurderer jobbsøkere, hvor vanlig er det å ha representanter for de ansatte i bedriftsstyret, og «tjuvstarter» jenter oftere på skolen enn gutter? Disse spørsmålene kan du lese om i årets fjerde nummer av Søkelys på arbeidslivet.
Unge nordmenn er mer likegyldige til demokratiet enn de eldre generasjonene, viser en europeisk undersøkelse. Professoren bak forskningen kommer til Oslo på torsdag.
Det er ikke grunn til å si at folkeavstemninger om kommunesammenslåing er bedre enn innbyggerundersøkelser, skriver forfatterne av ny ISF-rapport.
I flere norske kommuner ga stemmesedlene uklar eller mangelfull informasjon da det ble stemt om kommunesammenslåing, viser ny forskningsrapport fra ISF.
Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor skal fortsette forskningsinnsatsen. Det skal blant annet bidra til en mer kunnskapsbasert frivillighetspolitikk.
23 prosent av alle Sp-velgerne kom fra Ap, og én velgergruppe reddet Venstre over sperregrensen, viser de første tallene fra Valgundersøkelsen 2017.
Skal Stortinget virkelig vedta et pensjonssystem som kan straffe mer enn en halv million offentlig ansatte for å arbeide etter fylte 67 år, spør vår pensjonsforsker Axel West Pedersen på kronikkplass i VG. Les mer om saken her.
Terrorfrykten etter angrepene i Paris i 2015 var lavere i Norge enn i flere andre land, viser ny ISF-forskning.
Store kjønnsforskjeller preger mange ungdommers valg av utdanning og karriere, også i fremtidens yrker. Særlig guttene velger sjelden kjønnsmessig utradisjonelt.
Hvorfor ønsker flere sykepleierstudenter enn politistudenter å jobbe deltid? Og hvilket sosialt fellesskap har de som drikker på pub fra tidlig på morgenen? Dette er to av spørsmålene som tas opp i det nye nummeret av TfS.
Hvite amerikanere blir oftere innkalt til jobbintervjuer enn afroamerikanere og latinamerikanere med tilsvarende bakgrunn, viser en ny studie fra ISF-forsker og amerikanske kolleger.
How much of Norway's wealth is due to women's increased participation in the workforce since the 1970's – and what if women worked as much as men?
Nanna Fredheim og Hallvard Kvale ser fram til å tre inn i samfunnsforskningens verden, i sine nye stillinger som stipendiat og kommunikasjonsrådgiver.
Barn engasjerer. Migrasjon engasjerer. Dermed var det stor interesse for seminaret om barns opplevelse av migrasjon, og de som var til stede ble belønnet med motiverte innledere og en debatt som kunne vart en halv time lenger.
Hvem velger kjønnstradisjonelle utdanningsløp – og hvem bryter mønsteret? I ny artikkel undersøker Sara Seehuus og Liza Reisel hvilken betydning sosial bakgrunn har for kjønnsdelte utdanningsvalg.
ISF-forsker Jan-Paul Brekke deltar som foreleser i nytt, interaktivt nettkurs om juridiske og etiske dilemmaer innen massemigrasjon og menneskerettigheter. Dette høyaktuelle kurset er åpent for alle og starter mandag 18. september.