
Innleggene fra ISF-seminar om offentlige, kommersielle og ideelle velferdsleverandører er trykket som debattartikler i Tidsskrift for velferdsforskning.
Innleggene fra ISF-seminar om offentlige, kommersielle og ideelle velferdsleverandører er trykket som debattartikler i Tidsskrift for velferdsforskning.
Skal vi fremme kvalitet i norsk forskning må vi huske at kvalitet er mer enn akademisk eksellens.
P. M. Røwdes stiftelse deler ut ett eller flere forskningsstipend på opp til 150.000 kroner til prosjekter om økonomisk utvikling i Norge. Søknadsfrist er i år 15. april.
Hvilken rolle bør ekspertene ha i demokratiet? Er det en motsetning mellom folkestyre og ekspertvelde? Og hva med forskning?
Marianne Gullestad hjalp oss å forstå det norske ved å vise hvordan vi ser på «de andre». Ti år etter at hun døde setter forskningen hennes fortsatt spor, skriver ISF-forsker Hilde Lidén.
Se seks ISF-forskere forklare viktige likestillingsspørsmål på ett minutt hver.
Stadig flere bruker sosiale medier for informasjon og diskusjon under store terrorangrep. Hvilken betydning får det?
En rekke medier siterer ISF-forskere og CORE-forskning om likestilling i forbindelse med kvinnedagen. Se oversikt og lenker her!
Her finner du oversikt over utvalgte publikasjoner med likestillingsforskning fra CORE og ISF.
– Vi har alle noe å lære av Eilert Sundt, sier TfS-redaktørene. Siste nummer rommer blant annet et større symposium til ære for 200-årsjubileet for Sundts fødsel.
Flere nordmenn og svensker gjør frivillig arbeid enn dansker, men norske frivillige er blitt mindre lojale mot enkeltorganisasjoner, viser forskningsrapport.
En slik reform vil forhindre økende fattigdomsproblemer blant alderspensjonistene, skriver forsker Axel West Pedersen i en kronikk i Aftenposten.
Det ble ikke skapt flere jobber det første året etter lovendringen som åpnet for flere midlertidige ansettelser i 2015. Derimot økte andelen usikre stillinger, viser ny ISF-rapport.
Forskning på frivillig deltakelse blant minoritetsbefolkningen og en ny spørreundersøkelse om norsk frivillighet er blant de planlagte satsingene for årene som kommer.
#Metoo-kampanjen har røsket opp og fått hoder til å rulle. Slike kraftige reaksjoner er heller unntaket enn regelen når spørsmål om likestilling er oppe til debatt.
Har du erfaring med delt bosted? Bor du omtrent like mye hos mor og far, eller har du gjort det tidligere? Forskningsprosjekt søker nå ungdommer mellom 15–18 år i Oslo!
Mange besvarte 22. juli-angrepet med anti-rasisme. Men arbeidsgiverne valgte fortsatt jobbsøkerne med norske navn, viser ny forskning.
Les vår forsker Kristine von Simson forklare seks av de «urovekkende trekkene» i norsk arbeidsliv som bekymrer regjeringen.
Regjeringen vil utvide fedrekvoten, hva betyr det for norske familier? En ny kunnskapsoversikt viser hva forskningen sier om foreldrepermisjon og fedrekvote.
ISF-forskere skal finne ut mer om omfanget av hatefulle ytringer på nett, og erfaringene til mottakerne.
Det så ut til at tiden da pressen kunne holde partiene i sitt regigrep var over. #Metoo-bevegelsen kan ha bidratt til en endring, skrev vår forsker Kjersti Thorbjørnsrud i en kronikk i Aftenposten på fredag. Les hele teksten her.
Asylbarn fortjener bedre, skrev vår forsker Hilde Lidén i en kronikk i Klassekampen på fredag. Les hele teksten her.
Hernes er en betydelig pioner innenfor likestillingsforskning og har også vært en viktig bidragsyter for instituttets forskning på likestilling. CORE og ISF gratulerer Hernes med 80-årsdagen!
De fleste av oss får ikke bedre helse og livskvalitet av å drive med frivillig arbeid. Enkelte grupper, som arbeidsledige og eldre, kan imidlertid oppleve økt livskvalitet som følge av frivillig deltakelse.