
Regjeringen vil utvide fedrekvoten, hva betyr det for norske familier? En ny kunnskapsoversikt viser hva forskningen sier om foreldrepermisjon og fedrekvote.
Regjeringen vil utvide fedrekvoten, hva betyr det for norske familier? En ny kunnskapsoversikt viser hva forskningen sier om foreldrepermisjon og fedrekvote.
ISF-forskere skal finne ut mer om omfanget av hatefulle ytringer på nett, og erfaringene til mottakerne.
Det så ut til at tiden da pressen kunne holde partiene i sitt regigrep var over. #Metoo-bevegelsen kan ha bidratt til en endring, skrev vår forsker Kjersti Thorbjørnsrud i en kronikk i Aftenposten på fredag. Les hele teksten her.
Asylbarn fortjener bedre, skrev vår forsker Hilde Lidén i en kronikk i Klassekampen på fredag. Les hele teksten her.
Hernes er en betydelig pioner innenfor likestillingsforskning og har også vært en viktig bidragsyter for instituttets forskning på likestilling. CORE og ISF gratulerer Hernes med 80-årsdagen!
De fleste av oss får ikke bedre helse og livskvalitet av å drive med frivillig arbeid. Enkelte grupper, som arbeidsledige og eldre, kan imidlertid oppleve økt livskvalitet som følge av frivillig deltakelse.
Kan norske myndigheter bruke sosiale medier for å regulere hvor mange asylsøkere som kommer til Norge?
Iceland launches pioneering initiatives to close the gender wage gap. Is this regulation relevant for the Norwegian debate on equal pay as well?
Tradisjonelle politiske skillelinjer blir utydelige når pensjon diskuteres i et likestillingsperspektiv, viser forskning fra ISF.
Reglene for partistøtte og -registrering er viktige for de politiske partienes demokratiske rolle i samfunnet, sier Signe Bock Segaard.
Bare 27 prosent av topplederne i næringslivet er kvinner, men heller ikke akademia eller offentlig sektor innfrir målene om kjønnsbalanse i toppstillinger, viser ny studie av likestilling på ledernivå i fire ulike sektorer.
Nesten ingen bestrider at utslippene av klimagasser må reduseres, men i praksis må hensynet til klimaet vike for andre hensyn, slik som flytrafikk, privatbilisme og arbeidsplasser i oljebransjen. Her er der en parallell til likestillingspolitikken: Alle er enige om at likestilling er viktig, men i praksis har likestillingen vikeplikt for andre hensyn.
Par med felles økonomi planlegger ikke nødvendigvis pensjonen sin sammen, viser ny rapport. Deltakerne i studien hadde ulike syn på hvor rettferdige de kjønns- og familierelaterte ordningene i det nye pensjonssystemet er.
With 22 researchers from institutions across the Nordic countries, NORDICORE has started off its first year exploring its overall ambition: solving the gender equality paradox in academia.
Komité for kjønnsbalanse og mangfold fortsetter arbeidet med et mer mangfoldig akademia – denne gangen med forsker Julia Orupabo på laget.
ISF-tidsskriftet Søkelys på arbeidslivet har både økt nett-trafikken kraftig og vunnet pris i 2017.
Mer enn én million migranter ankom Europa i 2015. Så langt i år er det kommet under 200 000. ISF-forsker Jan-Paul Brekke forklarer hvorfor, og hva det betyr.
Vi kan lære om forholdet mellom offentlige, kommersielle og ideelle velferdstilbydere av svenske og danske erfaringer. Forsker Karl Henrik Sivesind forklarer hvordan dette henger sammen i en kronikk i Vårt land.
Yngre arbeidstakere velger i mindre grad kjønnstradisjonelle yrker – men kjønnsforskjellen øker når de blir elder.
Menn med innvandrerbakgrunn går inn i tradisjonelle kvinnedominerte yrker og gjør at det blir mer kjønnsbalanse i Norge.
85 % av arbeidstakere i Norge jobber i et kvinne- eller mannsdominert yrke. Men yngre generasjoner og innvandrere fra land utenfor EU reduserer kjønnsdelingen i arbeidsmarkedet, viser ny forskningsrapport.
Har deltakelse i arbeidstrening noen betydning for hvordan arbeidsgivere vurderer jobbsøkere, hvor vanlig er det å ha representanter for de ansatte i bedriftsstyret, og «tjuvstarter» jenter oftere på skolen enn gutter? Disse spørsmålene kan du lese om i årets fjerde nummer av Søkelys på arbeidslivet.
Unge nordmenn er mer likegyldige til demokratiet enn de eldre generasjonene, viser en europeisk undersøkelse. Professoren bak forskningen kommer til Oslo på torsdag.
Det er ikke grunn til å si at folkeavstemninger om kommunesammenslåing er bedre enn innbyggerundersøkelser, skriver forfatterne av ny ISF-rapport.
I flere norske kommuner ga stemmesedlene uklar eller mangelfull informasjon da det ble stemt om kommunesammenslåing, viser ny forskningsrapport fra ISF.