Se video: Pandemi og politikk

Hva har vi lært om det norske samfunnet under pandemien? Og hvor går veien videre? Se Raymond Johansen og Kristin Clemet i diskusjon med ISF-forskere.

I nesten halvannet år har vi levd med koronapandemien. Hva har vi lært om det norske samfunnet og arbeidslivet i denne tiden? Og hvor går veien videre? På ISFs digitale sensommertreff 25. august møttes forskere og samfunnsaktører for å diskutere, reflektere og tenke høyt.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen fortalte om hvordan det har vært å lede Oslos mangfoldige befolkning gjennom en pandemi. I tillegg diskuterte han, sammen med forskerne Marte Winsvold og Atle Haugsgjerd, befolkningens tillit til dem som styrer og forholdet mellom lokale og nasjonale myndigheter i krisetid.

Civita-leder Kristin Clemet snakket særlig om hva som har skjedd i økonomien og arbeidslivet, og veien ut av pandemien. Sammen med forsker Janis Umblijs drøftet hun om mer enn ett år med permitteringer og hjemmekontor vil skyte fart på digitaliseringen og automatiseringen på norske arbeidsplasser. Deretter kom forsker Mari Teigen for å diskutere hva pandemien vil bety for likestillingen i arbeidslivet og på hjemmebane. 

ISF-forsker Jan-Paul Brekke var ordstyrer, og Kor Cava bidro med musikalske innslag.

Klikk «Watch again» på videoen over for å se hele arrangementet. 

Emneord: Arbeid, Velferd, Valg og demokrati, Likestilling, Medier og offentlighet
Publisert 2. sep. 2021 10:10 - Sist endret 4. sep. 2021 20:58