To nye vitenskapelige assistenter til ISF

Ruth Eva Jørgensen og Christine Bangum skal jobbe for CORE – Senter for likestillingsforskning og på Stortingsvalgundersøkelsen.

Bilde av Ruth Eva Jørgensen og Christine Bangum

Nytt ISF-tilskudd: Ruth Eva Jørgensen og Christine Bangum. Foto: Hege Kandal/ISF

I januar startet Ruth Eva Jørgensen og Christine Bangum som vitenskapelige assistenter ved Institutt for samfunnsforskning. Frem til mai skal Ruth Eva kombinere sin nye stilling som vitenskapelig assistent med å lede studentseminarer i kvantitativ metode ved Universitetet i Oslo. Deretter starter hun for fullt hos ISF. Christine skal kombinere en stilling i 50 prosent hos oss med en master i statsvitenskap.

Bred erfaring

Ruth Eva Jørgensen er utdannet sosiolog ved UiO. I masteroppgaven testet hun hvorvidt inntektsulikhetshypotesen – teorien om at høy inntektsulikhet forårsaker dårlig folkehelse i velstående land – er dekkende for situasjonen i Norge. Erfaringen fra ulikhetsfeltet vil hun nå ta med videre til likestillingsforskningen.

– Å jobbe med samfunnsrelevante problemstillinger er noe jeg trives veldig godt med. I tillegg er det kjempespennende å få være en del av et vitenskapelig miljø, noe som trigget meg til å søke denne stillingen, forklarer Ruth Eva.

Christine Bangum tar med seg en variert erfaring til den nye stillingen som vitenskapelig assistent for Stortingsvalgundersøkelsen.

– Jeg holder på å ta en master i statsvitenskap, og har blant annet vært praktikant på ambassaden i London og hatt et internship i Washington, forteller hun.

Godt kjent med forskningen

Ruth Eva er allerede i gang med COREs topplederbarometer, som kartlegger kjønnsbalansen i toppledelsen i Norges 200 største selskaper.

– Mye av arbeidet går ut på å lete frem informasjon og klargjøre datamaterialet, forklarer hun.

Christine Bangum kommer til å jobbe med databehandling, dataanalyser og administrative oppgaver for Stortingsvalgundersøkelsen, som er et prosjekt hun er kjent med fra studiet.

– Dette er et veldig kjent prosjekt for de som går på statsvitenskap. Jeg synes dette er veldig interessant og en nyttig erfaring når jeg skal skrive masteroppgaven min.

Et spennende forskningsmiljø

– Hva er mest interessant med å være vitenskapelig assistent?

– Det å være i et forskningsmiljø er veldig interessant, spesielt når jeg skal «mini-forske» litt selv i masteroppgaven. Jeg ønsker også å skrive innenfor temaet jeg skal jobbe med, så det vil være veldig nyttig, forteller Christine.

Ruth Eva ser frem til å bruke det hun har lært i utdannelsen og å være en del av et forskningsmiljø.

– Det er spennende med nye fagfelt, problemstillinger og diskusjoner. Jeg ser virkelig frem til å fordype meg i likestillingsforskningen. Det har allerede vært flere øyeåpnere, avslutter Ruth Eva.

Velkommen til Institutt for samfunnsforskning, Ruth Eva og Christine!

Av Hege Kandal
Publisert 27. jan. 2020 12:40 - Sist endret 27. jan. 2020 13:27