Ny stipendiat og kommunikasjonsrådgiver til ISF

Nanna Fredheim og Hallvard Kvale ser fram til å tre inn i samfunnsforskningens verden, i sine nye stillinger som stipendiat og kommunikasjonsrådgiver.

Bilde av Nanna Fredheim og Hallvard Kvale i hagen til Institutt for samfunnsforskning

NYE FJES PÅ INSTITUTTET: Nanna Fredheim (t.v.) skal forske på medier, makt og helse som ny ISF-stipendiat, og Hallvard Kvale er ny kommunikasjonsrådgiver. Foto: ISF.

Institutt for samfunnsforskning (ISF) er stadig på utkikk etter de beste hodene. Da stillingene til ny stipendiat og ny kommunikasjonsrådgiver ble utlyst, var det mange om beinet.

Innstillingskomiteens valg falt på Nanna Alida Grit Fredheim som ny stipendiat, og komiteen for ny kommunikasjonsrådgiver valgte Hallvard Kvale.

Kommer fra helsesektoren og skal forske på helse, medier og makt

Stipendiat Nanna Fredheim ved ISF.

Nanna Alida Grit Fredheim startet i oktober som p.hd.-kandidat på forskningsprosjektet Health communication regimes (HeCoRe), som tar for seg skjæringspunktet mellom helse, medier og makt.

I prosjektet skal hun undersøke hvordan interessenter på det norske helsefeltet jobber for å nå ut med sine interesser i media, ved hjelp av etnografisk feltopphold, kvalitative intervjuer og tekstanalyse.

Fredheim er selv medieviter, og utdannet ved Universitetet i Oslo. Hun kommer til ISF fra Helsedirektoratet, hvor hun har jobbet som prosjektleder.

Hva tenker du om overgangen fra å jobbe i helsefeltet, til å forske på temaet?

– Jeg gleder meg til å delta i et så spennende prosjekt, og å kunne fordype meg over tid. Jeg ser også fram til å analysere et felt jeg har vært en del av, og undersøke om ulike observasjoner jeg har gjort meg i mitt tidligere arbeid stemmer. Jeg har hørt mye bra om ISF, og ser fram til å få jobbe i et anerkjent forskningsmiljø med dyktige fagfolk, sier Fredheim.

– Å jobbe med ISF-kommunikasjon blir som «å komme hjem»

Hallvard Kvale begynte i oktober som ny kommunikasjonsrådgiver ved ISF.

Kommunikasjonsrådgiver Hallvard Kvale ved ISF.

Kvale har en ph.d. i politisk historie fra Universitetet i Oslo, og har blant annet jobbet som journalist. Etter avlagt doktorgrad fant Hallvard ut at han hadde mer glede av å drive forsknings- og kunnskapsformidling enn av å forske selv.

Han kommer nå fra Bioteknologirådet, hvor han jobbet i fire år – de to siste som kommunikasjonssjef.

Hvordan ser du for deg at overgangen fra bioteknologi til samfunnsforskningens verden blir?

– Institutt for samfunnsforskning er ikke helt ulikt Bioteknologirådet, med tanke på at ISF også tar for seg omstridte tema. Som kommunikasjonsrådgiver ved ISF tror jeg min erfaring fra å behandle vanskelige problemstillinger på en respektfull måte vil komme godt med. Å få komme «hjem» til samfunnsforskningen, som er min faglige bakgrunn, er noe jeg har gledet meg til. På ISF finnes mye kunnskap som det er viktig at vi når ut med. I samarbeid med forskerne vil jeg bidra til å kommunisere ISF-forskningens samfunnsrelevans, sier Kvale.

 

Vi ønsker Nanna og Hallvard velkommen som ISFere!

Av Eirin Konstad Nilsen
Publisert 10. okt. 2017 11:42 - Sist endret 11. okt. 2017 09:05