Barn utsettes for menneskehandel

Det er stadig flere barn blant dagens immigrantgrupper, og kriminelle bakmenn vet å misbruke dem til kriminell virksomhet.

Store grupper av immigranter entrer Europa i disse dager, og barn utgjør en vesentlig andel av disse grupperingene. Dessverre blir enslige mindreårige lett fanget opp av kriminelle nettverk på veien til og gjennom Europa. Rekruttering av barn skjer også i hjemlandet av lokale og internasjonale nettverk for tvangsarbeid, vinningskriminalitet og seksuell utnyttelse. Barna blir ofte utsatt for flere utnyttingsformer.

ISF-rapporten «De sa du må» setter søkelys på barnas situasjon – hva de forteller om hvordan de rekrutteres og hvordan de utnyttes. Undersøkelsen går også inn på hvordan disse barna og unge immigrantene ser på mulighetene for et bedre liv og oppfølging for å kunne planlegge en bedre fremtid.

Det er forskerne Hilde Lidén og Cathrine Holst Salvesen som står bak ISF-rapporten 2016:09: «De sa du må». Mindreåriges erfaringer med menneskehandel – last den ned her.

Les også:

 

 

Av Kari Brun Ågotnes
Publisert 1. juni 2016 10:59 - Sist endret 6. sep. 2017 10:12