Tidsskrift for samfunnsforskning er kommet

Unge folkevalgte – skolevalg – ulikhet! Nummer tre av det vitenskapelige tidsskriftet TFS er nå tilgjengelig, og her er det mange aktuelle tema.

Det tredje nummeret av Tidsskrift for samfunnsforskning i 2015 (årgang 56) er nå ute. Det inneholder to artikler om valg, og et symposium med tre artikler om ulikhet. Jo Saglie, Guro Ødegaard og Jacob Aars artikkel «Rekruttering av unge folkevalgte» tar for seg hvordan partiene bidrar til å rekruttere unge kommunepolitikere. Julie Ane Ødegaards artikkel «Skolevalg og politisk motivasjon» studerer hvilke grunner skolevalg gir for hvorfor unge bør delta i valg.

Redaktør Rune Karlsen kommenterer at redaksjonen er svært fornøyd med å få to artikler om valg inn i dette nummeret, som kommer ut i forbindelse med lokalvalget 2015.

I dette nummer av TfS er det også samlet tre forskningskommentarer som tar opp ulike sider ved den pågående debatten om ulikhet og kapitalismens fremtid. I sin innledning til symposiet kobler Axel West Pedersen (ISF) de tre forskningskommentarene til den større ulikhetsdebatten i kjølvannet av den franske økonomen Thomas Piketty. Øvrige bidragsytere til symposiet er:

  • Arne Jon Isachsen med «Når ulikhetene blir for store»

  • Ståle Seierstad med «Kapitalistisk institusjoner: Tid for omvurdering?»

  • Cornelius Cappelen & Jørgen Pedersen med «Borgerlønn: en rettferdig reform?»

I tillegg har TFS bokanmeldelser av Klima, medier og politikk (2014), Globografi. En kort innføring i flerlokalitetsforskning (2014) og Levekår og livskvalitet. Vitenskapen om hvordan vi har levd (2014).

TFS 3-2015 lastes ned her fra Idunn.no

Om du ønsker å kjøpe dette nummeret heftet, kan det bestilles via Universitetsforlaget.

Av Stoltenberg Christina Hoelgaard (c.h.stoltenberg@samfunnsforskning.no)
Publisert 16. sep. 2015 15:19