Pandemi og politikk

I nesten halvannet år har vi levd med koronapandemien. Hva har vi lært om det norske samfunnet og arbeidslivet i denne tiden? Og hvor går veien videre? På ISFs digitale sensommertreff møtes forskere og samfunnsaktører for å diskutere, reflektere og tenke høyt.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen kommer for å snakke om hva vi har lært om fellesskapene og skillene mellom innbyggerne i hovedstaden, hvor ulike bydeler er blitt rammet svært ulikt av pandemien. I tillegg skal han diskutere befolkningens tillit til dem som styrer og forholdet mellom lokale og nasjonale myndigheter i krisetid, sammen med forskerne Marte Winsvold og Atle Haugsgjerd.

Civita-leder Kristin Clemet skal drøfte hva som har skjedd i økonomien og arbeidslivet, og veien ut av pandemien. Vil mer enn ett år med permitteringer og hjemmekontor skyte fart på digitaliseringen og automatiseringen på norske arbeidsplasser? Og hva vil pandemien bety for likestillingen og ulike gruppers deltakelse i arbeidslivet? Med seg får hun forskerne Janis Umblijs og Mari Teigen.

Ordstyrer er ISF-forsker Jan-Paul Brekke.

Kor Cava bidrar med musikalske innslag.

Klikk her for å se arrangementet

Publisert 23. juni 2021 15:17 - Sist endret 25. aug. 2021 09:07